Byplakat

Byplakater

Byplakater, plakater af byer

Der findes både store såvel som små byer, som alle byder på noget unikt. Der findes sågar bydele med helt specielle betydninger, udtryk og ikoniske vartegn. Byplakater er populære som aldrig før, og på Designkunst.dk finder du et bredt udvalg af byplakater. Disse plakater af byer er vores fortolkninger, vores illustration af byens liv.

Designkunst er et nyt foretagende. Vi har nysgerrigheden og vi har mange planer med spændende byer vi skal have illustreret i vores stil. Dermed har vi hele tiden nye plakater på vej, og har vi ikke lige netop den plakat du leder efter, så kontakt os. Der kan være at den allerede er på tegnebrættet, eller også har vi netop brug for dit input for at den kan komme derpå. Vi tager meget gerne i mod forslag.

Hvorfor lige byplakater?

Danmark er et dejligt land, fyldt med flotte landskaber og vidunderlige byer. Det er disse byer vi gerne vil hylde, og som vi hylder gennem illustrationer. Det er også derfor at vores illustrationer er fortolkninger af byer, da vi kunstnerisk stræber efter at skabe følelsen af et bestemt område eller by.

Hvad enten man er gående, på cykel eller med bilen, så starter ens hjem når man krydser grænsen. Langt de fleste er stolte af det sted hvor de bor. Det er her rammerne om minder opstår. Netop derfor er vores byplakater skabt ud fra tanken om at skabe den helt rigtige følelse. Det man kender, det hvor man færdes eller der hvor man nyder tilværelsen, livet, med sine venner, familie og børn.

Amager byplakater, Amagerplakater

Vores første serie består af værker fra Amager. Her har vi illustreret Kastrup med Amager Strand og udspringsbroen Sneglen; Dragør med det karakteristiske lodstårn; Ørestad hvor moderne arkitektur møder naturen på Amagerfælled; Fælleden hvor man kan gå ture omgivet af tilgroet natur med blandt andet enorme havtornekrat; Tårnby med det famøse vandtårn midt i rundkørslen ved Englandsvej/Tårnbyvej; Amagerbro med det pulserende liv, de iøjnefaldende hustage og små gader med de karakteristiske toetagershuse; Islands Brygge med havnebadet og de grønne områder hvor man kan slappe af og nyde livet; Helgoland med badeanstalten Det Kolde Gys; og ikke mindst Christiania som grænser mellem Christianshavn og volden ved Amagerbro. En hyldest til vores internationale lufthavn er Lufthavnen plakaten. 

Du kan se alle vores by plakater over Amager her.

København byplakater, Københavnplakater

København er en svær størrelse og fortjener mere end blot en enkelt illustration. Derfor har vi valgt ikke at lave en konkret København by plakat, men i stedet fokus på de forskellige områder i byen. For dem der kommer langvejs fra kan det være Strøget, med Rådhuspladsen som indgang hvis man kommer fra Hovedbanegården ved Vesterbro, eller Nyhavn ved Kongens Nytorv, hvor man om sommeren i godt vejr kan nyde at tilbringe tid ved kajen og betragte de mange forbipasserende og livet omkring kanalen. København kan også være Amalienborg hvor man kan vinke til Dronning Margrethe når hun fylder år.

For dem der bor i København, er København ikke blot København. Byen har bydele der adskiller sig fra hinanden, og hver bydel har sine kendetegn, som for eksempel den gule mur ind til Assistens Kirkegård eller den Røde Plads på Nørrebro; de fine gamle gader langs volden ved Christianshavn og det pulserende caféliv omkring Overgaden ved Christianshavns Kanal; Østerbro med Kartoffelrækkerne, Rigshospitalet, Trianglen, Parken og Fælledparken; Valby med Valby Langgades gadeliv og ikke mindst Valby Bakke, Søndermarken hvor Cisterne også kan findes; Vanløse, den yderste nordvestlige del af København, som virkelig er blomstret op de seneste år; og Brønshøj med Bellahøjhusene og Degnemosen der fint afslutter København inden man når videre til Gladsaxe; Sydhavnen mod sydvest er ekspanderet, og en ny bydel er ved at skyde frem derude. Midt i København ligger der en by i byen: Frederiksberg er helt for sig selv, så selvfølgelig har den også fået sig en illustration. Danmarks højeste bygning og Hjulmandens hus kan findes lige her hos Herlev plakaten. Ballerup plakaten er også en realitet. Du kan se alle vores by plakater med København-plakater her.

Vestegnen byplakater, Vestegnsplakater

Vi er i fuld gang med at udvikle vores motiver af byerne på Vestegnen. Indtil videre er Rødovre; Hvidovre; Glostrup og Brøndby blevet færdige.

Sjællandske byplakater

Køge og Roskilde er færdige, to historisk og handelsmæssigt vigtige byer. Slagelse er også netop blevet lanceret, sammen med Hillerød og Kongens Lyngby.

Aarhus og jyske byplakater

Jylland har mange smukke områder, og rummer fantastisk og meget forskelligartet natur, og de mange smukke byer er vi ved så småt at skulle i gang med. Vi har lagt ud med Aarhusplakater i form af Den Gamle By, der med sin utrolige detaljegrad afspejler en tidslomme; Aarhus Å fra de store hovedstrøg, med byens pulserende café og handelsliv i centrum; slutteligt en sommerfrisk dukkert i vandet omkring Den Permanente i Risskov. Se Risskovplakaten og drøm dig væk til en smuk sommerdag i det jyske. Se alle vores Aarhus by plakater her.

Fyn 

Odense med H.C Andersen kan ses her.